Att ha en speciell dag i veckan som familjens mysdag, har blivit en mycket omtyckt företeelse i många familjer. Nuförtiden är vardagen så hektisk och stressande att både vi vuxna samt våra barn behöver stunder då vi bara är hemma och tar det lugnt. Allt fler barn och ungdomar har många fritidsintressen och flera barn har hobbys nästan alla dagar efter skolan. Därför är det väldigt betydelsefullt att ägna tid åt att bara vara hela familjen tillsammans. En myskväll kan bestå av att man sysselsätter sig tillsammans med att till exempel göra mat, spela sällskapsspel eller kanske titta på en rolig film.

Hela familjens filmer

När man planerar myskvällen är det extra viktigt att alla i familjen får vara med och bestämma vad kvällen skall innehålla för program. Ofta gillar de lite yngre barnen en gemensam filmkväll men det uppskattas även av äldre barn i tonåren. Det finns ett stort utbud av filmer som funkar för hela familjen. Ifall det finns en affär som hyr ut filmer i närheten där ni bor, kan det vara en kul grej att promenera dit tillsammans och välja ut en film ni alla gillar. När barnen växer och det blir populärare att ränna ute med kompisar om kvällarna, kan dessa myskvällar bli en räddning. Många väljer nämligen det traditionella fredagsmyset framför en fredagskväll med kompisarna och det kan vara ett bra val många gånger. Traditioner är viktiga och det är bra att introducera dem till barnen redan när de är små.

Andra viktiga mysfaktorer

Förutom gemensamma filmkvällar finns det många andra sätt att spendera tid tillsammans. Det är viktigt för våra barn att de ser sig som en viktig del av familjen och att de känner att det inte blir en bra myskväll om inte hela familjen är samlad. I många familjer bygger man upp veckoslutets njutningar så att man städar hemmet i god tid och kanske byter till rena, vackra mille notti sängkläder . Finns det något skönare än att efter en jobbig och stressig arbetsvecka krypa ner i en nybäddad säng? Till många familjers fredagsmys hör även avslutningsvis en varm bastu eller en stund i hemmaspat, vilket är mycket avslappnande och trevligt. I bastun har man möjlighet att sitta och prata tillsammans och det är något vi hinner göra alldeles för sällan i dessa stressiga tider,