Terror på Elm Street är en serie filmer från USA där den första filmen kom ut 1984.

Den handlar om en tjej som heter Nancy som har mardrömmar om en man i sliten hatt. Han har en rödgrön randig smutsig tröja och hans ansikte är bränt till oigenkännlighet. Dessutom har han rakknivar som fingrar och är ute efter att mörda Nancy. När hon pratar med sina vänner om det märker hon att hon inte är ensam om dessa mardrömmar. Flera av hennes vänner drömmer också om samma man, Freddy Kruger barnmördaren. Då en efter en av hennes vänner dör på väldigt underliga sätt förstår hon att mardrömmarna är sanna och att Freddy Kruger mördar hennes vänner i drömmarna.

Freddy Kruger var från början en seriemördare som rövade bort och sedan dödade massor av barn i Springwood som är en amerikansk liten förort, men på grund av en miss i formaliteter vid rättegången frigavs. Grannarna på Elm Street accepterade inte det utan letade rätt på Freddy och tog ut sin hämnd genom att i sitt pannrum bränna honom och dessutom levande.

Terror på Elm Street är en numera en kultförklarad filmserie om massmördaren Freddy Kruger och som tillsammans med Fredagen den 13:e satte skräck i människor på 80-talet. Filmen regisserades av Wes Craven som är en skräckmästare och som senare även gjorde Scream. I filmen gör även Johnny Depp sin filmdebut.

Del 2 av Terror på Elm Street hette Freddys hämnd och del 3 döptes till Freddys återkomst, fyran till Freddys mardröm, femman till The Dream Child och sexan till Freddy´s Dead. Därefter kom det tre filmer till om Freddy, Wes Craven´s New Nightmare, Freddy vs. Jason och en remake 2010 vid namn A Nightmare on Elm Street.