Jag satt framför datorn när jag såg reklam på att det kommer en ny film om “Stjärnornas krig”. Det har länge varit min favorit, men jag kom på att alla mina Stjärnornas krig-filmer är hos min kompis i Stockholm. Jag vill ju gärna se föregångarna igen innan jag ser den nya. Nu bor jag ju i Växjö så det blir till att leta upp flyg från Vaxjö till Stockholm först och främst.

När jag satt på flyget så funderade jag lite på vad det kostar att tillverka en sådan film, kan tänka mig att det kostar en del. Fast de drar nog in rätt mycket mer sedan.

Den nya filmen heter tydligen “Solo: A Star Wars Story” och visst det är en fristående film, precis som “Rogue One: A Star Wars Story”, var. Men jag har hört ryktet om att det ska komma ut en uppföljare till serien i slutet av 2019.

Om filmerna

Den första filmen kom 1977 och är faktiskt konstigt nog episod 4. Den heter “Ett nytt hopp” och det är nog den bästa filmen om jag får tycka till. Uppföljaren kom 1980 och heter Rymdimperiet slår tillbaka, den räknas som episod 5 i filmserien. Film tre som är episod 6 i serien heter “Jedins återkomst” och den kom ut 1983. Nu skulle det dröja hela 16 år innan nästa film skulle komma ut och detta skulle vara episod 1 i filmserien. Ja låter konstigt, men när man ser filmerna så förstår man. Jag minns så väl hur stort det var när den skulle släppas, det var i mitten på 1999. Det var riktigt svårt att få tag i biljetter. “Det mörka hotet” heter filmen och utspelar sig före den första.

Tre år senare 2002, så kom ytterligare en del. Det blev en uppföljare till föregångaren, d.v.s den utspelade sig före första filmen. “Klonerna anfaller” blev namnet på denna. Ytterligare tre år senare, år 2005 kom ännu en uppföljare, filmen som heter “Mörkrets hämnd”.

Uppföljartriologin

Nu har det kommit två filmer till som då utspelar sig efter tredje filmen, alltså efter episod 6. “The Force Awakens” kom i slutet på 2015 och räknas som episod 7. År 2017 så kom nästa, “The Last Jedi” heter den och är episod 8 och för att då komplettera en triologi så kommer då med andra ord en film till i slutet av 2019, med andra ord episod 9. Vad jag vet så har den ingen namn ännu, men det ska bli oerhört spännande, tills dess så får jag hålla tillgodo med “Solo”, den filmen som kom nu och som är fristående, men det är kul det med. Jag återgår till min tv-skärm för att följa Stjärnornas krig blint.